onsdag 20 oktober 2010

Öppna kriskommissionen startar här och nu

Idag drar vi igång "Öppna kriskommissionen". Vi, alla medverkande i bloggnätverket Netroots, vill bidra med en öppen process och det är fritt att komma med inspel i kommentatorsfälten.

En gång per vecka kommer vi försöka sammanställa det som kommit in och därmed skapa ett samlingsdokument att ta avstamp ifrån inför kommande vecka. I mitten på december, eller däromkring, är vår ambition att kunna leverera ett kompletterande underlag till kriskommissionen.

Vi som medverkar i denna mer redaktionella grupp är:

Alexandra Einerstam, 
Peter och Annika Högberg, 
Anna Vikström, 
Peter Johansson, 
Sandro Wennberg, 
Rosmarie Södergren
Johan Westerholm

Read more: http://mitt-i-steget.blogspot.com/2010/10/oppna-kriskommissionen.html#ixzz12t3J5ftjKommentarer och förslag skall följa god publicistisk sed och inte vara kränkande mot person eller grupp, de kommer i förekommande fall raderas om så sker. Och, ingen sten är för liten eller för oviktig att vändas på.

1 kommentar:

 1. Hej!

  Här är några kommentarer:

  Ni förtjänade att vinna valet - Sverige hade behövt det - men en av de viktigaste frågorna - den om utförsäkringskatastrofen - kom fram i debatten alldeles för sent. Ingen lyssnade på dem som försökte få upp frågan på dagordningen - förrän ...fallet med Annica orsakade en mediastorm. Och ni borde ha varit mer offensiva i debatten överlag. Lite för beskedlig valrörelse. För att komma med några korta synpunkter...

  Nu gäller det att använda de här fyra åren väl - det bästa ni skulle kunna göra är att inte ge regeringen en lugn stund innan vi har återfått mänskliga rättigheter i det här landet även för sjuka och Fas3-arbetare. Det är fortfarande för beskedlig kritik i nuläget. Locket på. Debatten har tystnat. Vad väntar ni på liksom? Ska de få utföra sin skenanalys ostört i flera år nu utan att det blir några förändringar?

  Ni har ju ett guldläge just nu eftersom regeringen är i minoritet - de klarar inte hård yttre kritik, utan kommer då att behöva ge med sig.

  Försök samarbeta i de frågorna över blockgränserna, med de partier som är kritiska mot m-linjen. Det har ju börjat höras missnöje även inom alliansen. Ta vara på det...!

  Och lyft fram att det INTE handlar om några få beklagansvärda enskilda fall - det handlar om tusentals personer som systematiskt kastas ut ur samhället och som ofta hamnar långt nere på botten där de inte kan ta sig upp, och det är helt i enlighet med den nya regelboken.

  Här är några av mina förslag till en sjukförsäkringsreform (se framför allt punktlistan en bit ner):

  http://pillaren.wordpress.com/2010/09/25/forslag-till-en-sjukforsakringsreform-oppet-brev-till-alliansen/

  SvaraRadera